Blog by Jordi Prieto

.

divendres, 22 de juny del 2012

5º Clasificado en "TERRA DE MAQUIS 2012" con 230 kms. y mas 6.500 m. asc.+


                                  Ultima foto del ultimo Maqui enterrado en Castellvell



Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) van sorgir una sèrie de moviments guerrillers antifascistes de resistència a Espanya, coneguts com a Maquis. El període de màxima activitat guerrillera es va donar entre el 1938 i inicis de la dècada dels 50, però el final no va ser marcat fins les morts a trets de Quico Sabater en el 60, Ramon Vila en el 63, a Catalunya, i José Castro Veiga en el 65, a Galícia. La majoria de guerrilles van tenir el seu origen en el moment de la derrota de la República, en el 1939, amb un considerable nombre de fugitius, que fugien de les represàlies o es negaven a lliurar les armes. De seguida aquests grups van incrementar el seu nombre amb fugitius de les presons i camps de concentració, desertors dels serveis militars franquistes o d’enllaços descoberts. Tots aquests fugitius buscaven refugi en les muntanyes, on poder sobreviure.
El que en un principi va ser una fugida desorganitzada davant el programa radical de persecució i extermini als antifranquistes, va esdevenir una organització guerrillera. A Catalunya van formar-se guerrilles diferents, pel seu origen i caràcter polític, com el Front Nacional de Catalunya, l’Agrupació Guerrillera de Catalunya i els Joves Llibertaris. Les accions d’aquestes guerrilles es basaven en sabotatge a les vies de comunicació, generalment línies ferroviàries, a les centrals i les línies elèctriques o a d'altres punts d'interès estratègic; prenent pobles; realitzant feines propagandístiques i també accions armades contra la Guàrdia Civil, generalment, o contra persones afins al règim feixista. Els maquis es movien principalment per zones muntanyoses, sobretot per zones boscoses i de vegetació densa, i per àrees que poguessin comptar amb la col•laboració.
Bueno,bueno,bueno noiets/es, esta introduccion  que he puesto, es para haceros una idea de lo que ha sido la filosofia de esta prueva, esfuerzo, fuerza de voluntad, lucha y resistencia. Se trata de una prueva de 2 dias, 130 kms y 3.600 m.asc.+ el primer dia, y 110 kms. y 2.800m. asc.+ el segundo, todo con mas del 70% de senderos y trialeras.
Seria muy largo de explicar ya que a sido increible, y gracias a la organizacion la han convertido en un referente de este tipo de pruevas. controles...perfectos y abundantes, la atencion ...esquisita e personalizada, masajes, atencion todo un "10" esta a sido la 2ª edicion, pero esta cursa se cargara a todas las de su categoria. y si no...me la tallo y en faig monja!!


 Aqui el segundo dia, de izquierda a derecha y clasificacion...4º Arnau S.(Independent Torello), 5º-Jordi Prieto(Pintores Prieto Btteam) 2º-Dani LL.(Trideporte) y 1º- Ramon R.( Tha Ciclery)

 Dorsal personalizado

 Tunel de 400m preparado para la ocasion, la luz es del flash, estava oscuro solo con unos leds y el maqui disparando ¡¡Inpresionante!!
Mi Placa de Finisher!!

 Recorrido completo en mapa

Grafica desnivel

11 comentaris:

  1. enorabuena jordi haber si el año que viene puedo con ella.toni,

    ResponElimina
    Respostes
    1. ya sabes que si, solo hay que hacer lo deveres con buena nota y estrujarse donde se crea la tetosterona,je,je,je

      Elimina
  2. muy buena introduccion,pero cual era el mote del señor de la foto???


    felicidades por tu puesto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Sobre la introduccion, no tenia ganas de escribir y he hecho un copiar pegar, estas cosas las dejo para los Blogeros culturetas...aqui se habla de bicis y de medirse las...sobre el apodo de este buen hombre le llamaban "LA TUNELADORA DEL BAGES!!
      imaginate por qué. por cierto soy el 5º CARACREMADA 2012 eh!!
      un saludo.

      el comentario antes del mio es que no habia camvbiado de usuario y salia lorena, si esque esto es mas duro que ir en bici...

      Elimina
  3. OSTRAS!!! lo que daria por verte en sotana sobre tu bici!!! juas juas juas...

    Que bien funciona el copy&paste de la wikipedia ;).

    Enhorabuena Maqui-Navaja!!!!

    ResponElimina
  4. en sotana fuy una vez, pero se me sale todo tio!!gracias noi.
    Un saludo, y si quieres ser un maqui ya sabes por donde hay que pasar!!

    ResponElimina
  5. Pero Maquina esto no tiene palabras,menuda clasificacion si de joven te hubiera dado por la bici algun tour habria caido,Enhorabuena Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. jorge, dime kien es tu camello, yo tambien quiero fumar un poco de eso,,,,,,ja ja ja

      Elimina
  6. me estas llamando viejo??? si estoy en plena adolescencia...
    Gracias Jorge, un saludo.

    ResponElimina